Трамп на CNN-у први пут од 2016: Поновио раније тврдње о изборима и насиљу на Капитолу

Танјуг
Трамп на CNN-у први пут од 2016: Поновио раније тврдње о изборима и насиљу на Капитолу

ВАШИНГТОН - Током разговора са бирачима, у организацији телевизије CNN, бивши амерички председник Доналд Трамп поновио је синоћ своје тврдње о избоирма 2020, окривио друге за насиље 6. јануара на Капитолу и одбио да одговори да ли жели да Украјина побиједи у рату против Русије.

Трамп се на CNN -у појавио први пут од 2016. године.

На скупу у Њу Хемпширу, савезној држави у којој се одржава једно од првих гласања у америчком изборном циклусу, он је наставио са критиковањем бившег потпредседника Мајка Пенса, што није покушао да поништи резултате предсједничких избора 2020. године, за које је поновио тврдњу да су били “намјештени”.

Такође је навео да се неће обавезати у вези прихватања резултата предсједничких избора 2024, и нагласио да ће то учинити само ако буде сматрао “да су то поштени избори”.

Нешто више од 24 сата након што је порота прогласила Трампа одговорним за сексуално злостављање и клевећење списатељице И. Џин Керол, и додијелила јој одштету од пет милиона долара, бивши амерички председник је негирао оптужбе и поново рекао да никада није срео Керол, наводи CNN.

Трамп је такође бранио своје закашњело реаговање на догађаје 6. Јануара 2021, када су његове присталице насилно упале у Капитол у покушају да зауставе изборну побједу предсједника САД Џозефа Бајдена.

Он је одбио да каже да ли жели да Украјина побиједи у рату са Русијом.

-Не размишљам о томе у смислу побједа и пораза, размишљам у смислу да се то ријеши тако да престанемо да убијамо све ове људе -рекао је Трамп.

На питање новинара да изабере страну коју би више волио да побиједи, Трамп је поново одбио да се изјасни и обећао да ће по повратку на власт окончати рат за “24 сата”.

Он је за руског предсједника Владимира Путина навео да је “направио огромну грешку” и додао “он је паметан момак”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана