Трамп: Мој најбољи наступ до сада; Харис: Имамо још посла

ГС
Трамп: Мој најбољи наступ до сада; Харис: Имамо још посла

ВАШИНГТОН - Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп оцијенио је да је његов наступ у првој предизборној телевизијској дебати с демократском противкандидаткињом Камалом Харис био најбољи до сада, истакавиши да је ова ''важна'' дебата показала колико су демократе ''слабе''.

- Било је веома занимљиво и показало је колико су слаби, колико су патетични, рекао је Трамп непосредно после дебате на ТВ АБЦ њуз.
    
Бивши предсједник САД је нагласио да је дебата заправо била ''три против једног'', алудирајући на то да су модератори наводно били на страни демократе Камале Харис.
    
Трамп је додао да није знао да је пјевачица Тејлор Свифт подржала Харис, као и да сматра да анкете показују да се добро показао током дебате.
    
Камала Харис је, са друге стране, саопштила да, после дебате, ''имамо посла'', а да је амерички народ у уторак увече имао прилике да види за шта се залажу кандидати.
    
Истакла је да подjеле не треба да буду у фокусу председничких кампања.
    
Демократски председник САД Џозеф Бајден је на мрежи X навео да је Харис у дебати доказала да је "најбољи избор да води нацију напред". "Не враћамо се назад", написао је Бајден.
    
Бивша прва дама САД Мишел Обама оценила је да ''постоји само један кандидат спреман да буде председник'' и позвала гласаче да гласају за Камалу Харис и потпредседничког кандидата Тима Волца.
    
Трампов потпредседнички кандидат ЏЕЈ ДИ ВЕНС рекао је да Камала Харис ''нема суштину'', док републиканац има ''праву визију'' за САД.
    
Додао је да се Трамп поноси на своја постигнућа, док се Харис ''са разлогом'' стиди онога што је урадила до сада.
    
Коментатори ЦНН-а Џејк Тапер и Крис Волас закључили су да је дебата била ''разорна'' за Трампа, оценивши да је за бившег председника била једнако лоша као што је дебата у јуну била за Џоа Бајдена.
    
Анкета ЦНН-а показала је да, након дебате, 45 одсто бирача има позитивно мишљење о Харис, док 44 одсто има негативан став према потпредседници.
    
То је напредак у односу на период пре дебате, када је 39 одсто гласача рекло да на Харис гледају позитивно. 
    
Истовремено, ставови посматрача дебате о Трампу се нису много променили, 39 одсто га је оценило повољно, а 51 одсто неповољно, слично ставовима пре дебате међу истим бирачима.
    
Идентични удио посматрача дебате, 54 одсто, рекло је да имају барем извесно поверење у  способности кандидата да воде државу, а 36 одсто рекло је да има пуно поверење у Трампа, док је 32 одсто бирача рекло исто за Харис.
    
У јуну, само 14 одсто оних који су се укључили у председничку дебату између Трампа и Џоа Бајдена изразило је пуно поверење у Бајденову способност да води државу.
    
Када је у питању дебата у уторак, гледаоци ЦНН-а су рекли, 42 одсто према 33 одсто, да је Харис понудила бољи план за решавање проблема земље од Трампа, а 22 одсто је рекло да ниједан кандидат није понудио добар план.
    
Кандидаткиња демократа Камала Харис и републиканац Доналд Трамп суочили су се у првој и жучној телевизијској дебати у Филаделфији, у уторак по локалном времену, борећи се за гласове бирача уочи избора за председника Сједињених Држава у новембру. Главне теме су биле економија и имиграција, као и ратови у Појасу Газе и Украјини, јавља Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана