Трамп: Могуће је да је Путин умијешан у смрт Наваљног

Танјуг
Трамп: Могуће је да је Путин умијешан у смрт Наваљног

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник САД Доналд Трамп саопштио је да „сматра да је могуће да је руски предсједник Владимир Путин умијешан у смрт лидера руске опозиције Алексеја Наваљног“.

-Не знам, али можда, мислим могуће, могао бих да кажем вјероватно, не знам. Он је био млад човјек, тако да би статистички био жив још дуго, вјероватно је да се догодило нешто што је било необично - рекао је Трамп у интервјуу за Фокс њуз.

Трамп је такође више пута обећавао да ће обуставити помоћ Украјини и приморати Кијев да сједне за преговарачки сто са Русијом, а како наводи Политико, тај став подстиче узнемиреност међу западним савезницима да би републикански кандидат могао да освоји други мандат у новембру.

Трамп је додао да се нада да неће морати да бира између руске побједе у Украјини и слања помоћи Кијеву и истакао да се рат у Украјини не би никада догодио да је он био предсједник када је конфликт избио у фебруару 2022. Руске власти су саопштиле да је Наваљни, најистакнутији критичар предсједника Владимира Путина, умро 16. фебруара у затвору природном смрћу.

Он је служио казну затвора од 30 година, између осталог и због, како је наведено у једној од пресуда руског суда “оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности”. Његове присталице, укључујући и његову удовицу Јулију, тврде да је Наваљни убијен, али Кремљ је негирао било какву умијешаност у смрт лидера опозиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана