Трамп: Могао бих да кривично гоним Бајдена

Срна
Трамп: Могао бих да кривично гоним Бајдена

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп рекао је данас да би могао да кривично гони актуелног предсједника Џозефа Бајдена ако се врати у Бијелу кућу.

Трамп је ово изјавио пошто су судије апелационог суда у Вашингтону изразиле скептицизам према тврдњама бившег предсједника да је имун на кривичне тужбе за покушај поништавања избора 2020. године.

Адвокати републиканаца покушали су да убиједе троје судија да федерални кривични случај у којем се Трамп терети за изборну субверзију треба да буде одбачен прије него што суђење почне у марту.

Трамп је рекао да би, уколико буде дозвољено да се настави случај који се води против њега, и он могао да кривично гони демократу Бајдена ако побиједи на предсједничким изборима у новембру.

"Ако ја не добијем имунитет, онда покварени Џо Бајден неће добити имунитет. Џо би био зрео за оптужницу", рекао је Трамп у видео-снимку објављеном на друштвеним мрежама.

Трамп, који је изгубио од Бајдена на изборима 2020. године, тренутно има предност над својим ривалима за републиканску предсједничку номинацију. Прва кривична тужба против њега објављена је у марту прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана