Трамп критиковао Бајдена јер је признао да је Америка остала без муниције

Срна
Трамп критиковао Бајдена јер је признао да је Америка остала без муниције

ВАШИНГТОН - Бивши амерички лидер Доналд Трамп критиковао је америчког предсједника Џоа Бајдена, јер је цијелом свијету рекао да су САД остале без муниције, и поручио ЕУ да ће морати да издвоји стотину милијарди долара за Кијев, а не да САД дају далеко највећу помоћ.

Он је у интервјуу за “Фокс њуз” критиковао Бајдена због признања да су Оружане снаге САД, због помагања Кијеву, остале без артиљеријске муниције.

- На крају мог предсједничког мандата америчка војна складишта била су попуњена до врха. Дакле, све смо то дали (Украјини). То је страшно, али је још страшније признати то пред цијелим свијетом - истиче Трамп.

Према Трамповим ријечима, сада је “најопасније вријеме у историји САД, због ризика од употребе нуклеарног оружја”.

Трамп је поручио земљама чланицама НАТО-а у ЕУ да ће - ако се врати у Бијелу кућу - тражити од њих да издвоје Кијеву око стотину милијарди долара како би помоћ САД и Европе постала еквивалентна.

- Европске земље на том плану раде веома мало. Зашто смо ми потрошили 150 милијарди долара, а оне само 20 милијарди? Економије земаља ЕУ су, када се саберу, скоро исте величине као америчка економија - поручује Трамп.

Конгрес САД одобрио је 113 милијарди долара помоћи Украјини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана