Трамп или Харис: Шта је показала нова анкета?

Танјуг
Трамп или Харис: Шта је показала нова анкета?

ВАШИНГТОН - Данас објављени резултати анкете коју су спровели дневник Њујорк Тајмс и Сијена колеџ показали су да кандидати на америчким предсједничким изборима, републиканац Доналд Трамп и демократа Камала Харис, имају готово једнаку подршку бирача у савезним државама Мичиген и Висконсин.

Како преноси агенција Ројтерс, државе Мичиген и Висконсин сматрају се кључним за исход предсједничких избора.

Према резултатима ове анкете Харисова има 48 одсто подршке међу вјероватним бирачима у Мичигену, док Трамп има 47 одсто у тој држави.

Нешто већу подршку бирача Харисова има у Висконсину, 49 одсто према 47 одсто колико има републикански кандидат и бивши амерички предсједник.

Анкете сугеришу да је Трамп показао снагу у сфери економских питања која се сматрају најважнијим за бираче, испред питања везаних за репродуктивна права.

Анкете су показале да је предност коју је Харисова имала почетком августа незнатно смањена Трамповим инсистирањем на економским питањима, што би за актуелну потпредсједницу САД могао бити забрињавајући развој догађаја уочи новембарских избора с обзиром на то да је економија најважније питање које покреће бираче, преноси Блумберг.

Анкете су спроведене телефоном у периоду од 21. до 26. септембра међу 688 вјероватних бирача у Мичигену и 680 у Висконсину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана