Трамп и Харисова готово изједначени

Агенције
Трамп и Харисова готово изједначени

ВАШИНГТОН - Кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп и његова супарница из редова демократа, потпредсједница Камала Харис, практично су изједначени по популарности у посљедњим седмицама. Ово показују резултати анкете коју су спровели „Њујорк тајмс“ и Сијена колеџ.

Трамп води за један процентни поен, 48 одсто према 47 процената у односу на Харисову, показало је истраживање, што је разлика у оквиру маргине грешке од три поена. То значи да би било ко од њих двоје могао да побиједи 5. новембра, пренио је Ројтерс.

Док је Трампов предизборни штаб претрпио релативно тежак период у седмицама након што се предсједник САД Џозеф Бајден повукао из трке у јулу, најновије анкете показују да је подршка коју има стабилна. Анкета је показала да бирачи сматрају да треба да сазнају више о Харисовој, док су њихова мишљења о Трампу углавном утврђена.

Око 28 одсто анкетираних гласача рекло је да им је потребно више информација о кандидаткињи демократа, док је само девет одсто рекло исто о Трампу.

Анкета указује да би предсједничка дебата у уторак могла бити кључни тренутак у предизборној кампањи кандидата.

Харисова ће имати прилику да у деведесетоминутној дебати са Трампом изнесе више детаља о ономе што планира да уради.

Изборна трка је толико тесна да ће, како се вјерује, чак и маргиналан помак за било ког кандидата бити значајан.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана