Трамп и Харис у спору око правила дебате

Агенције
Трамп и Харис у спору око правила дебате

ВАШИНГТОН - Кампање републиканског и демократског предсједничког кандидата у САД, Доналда Трампа и Камале Харис, сукобиле су се у вези са предстојећом дебатом која би требало да се одржи у септембру на телевизији Еј-Би-Си (ABC), преноси Глас Америке.

Како се наводи, тим демократа тражи да микрофони кандидата остану укључени све вријеме дебате, док Трамп пријети да ће се повући из дебате јер сматра да је телевизија ABC „пристрасна“, иако је раније пристао да учествује у дуелу.

- Зашто бих водио дебату против Камале Харис на тој телевизији, написао је Трамп на друштвеним мрежама, уз тврдње о „пристрасности“ мреже ABC.

Портпарол кампање Камале Харис, Брајан Фелон, изјавио је да је њихов захтјев да микрофони кандидата током дебате буду укључени све вријеме, а не да им се искључују када им истекне вријеме за излагање, као што је то био случај у првој дебати, преноси Ројтерс.

- Потпредсједница је спремна да се носи са Трамповим сталним лажима и прекидањима у реалном времену. Трамп би требао да престане да се крије иза дугмета за искључивање микрофона, навео је Фелон у саопштењу.

Виши савјетник Трампове кампање Џејсон Милер каже да су „већ рекли да нема промјене договорених правила“.

Међутим, Трамп је касније рекао да би више волио да му микрофон буде укључен и да му се није допало што је прошли пут био искључен.

- Мени је свеједно. Радије бих, вјероватно, да микрофон буде укључен. Али, договор је био да ће бити исто као и прошли пут, навео је Трамп.

Истраживања јавног мњења показују да је Харис у тјесном вођству у односу на Трампа на националном нивоу од два до три одсто, наводи Глас Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана