Трамп доживио још један "ударац"

GS
Foto: Reuters

Бивши предсједник САД Доналд Трамп пао је са "Форбесове листе 400 најбогатијих Американаца" по други пут у три године, преноси "Хил".

Трамп, са процијењеним богатством од 2,6 милијарди долара, 300 милиона долара је мање од критеријума које је поставила листа "Форбес 400", што је задало ударац бившем предсједнику САД, за којег је магазин навео да је деценијама "опсједнут" листом.

"Форбес" је саопштио да је нето вриједност бившег предсједника смањена за више од 600 милиона долара у односу на прије годину дана, наводец́и Трампову платформу друштвених медија, "Трут Социал", као примарни разлог. Према часопису, Трампов удио од 90 посто у матичној компанији "Трут Социал" пао је са око 730 милиона долара на мање од 100 милиона долара.

Смањена вриједност пословних зграда

"Форбес" је навео да су Трампове пословне зграде у Сан Франциску и Њујорку, чија вриједност је смањена за милионе долара, такође имале улогу у паду његовог богатства.

Ова ранг листа долази након почетка суђења Трампу за грађанску превару у Њујорку, гдје се суочава са тужбом њујоршког државног тужиоца Летиције Џејмс због наводне преваре која је трајала више од деценије.

Првог дана суђења у понедељак, тужиоци су показали Мајклу Коену, Трамповом адвокату и посреднику, да су он и бивши финансијски директор Трампове организације Ален Вајселберг били задужени за надувавање имовине бившег предсједника САД како би "добили број који је господин желио."

Коен је дао примјер тужиоцима у којима би Трамп можда желио да буде "више на Форбесовој листи", па би предложио да, на примјер, његова нето вриједност од шест милијарди долара треба да буде осам милијарди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана