Трамп ће добити анонимну пороту на суђењу за клевету изречену Џин Керол

Tanjug
Foto: Arhiva

ЊУЈОРК - Амерички окружни судија Луис Каплан изјавио је данас да ће бивши предсједник САД Доналд Трамп добити анонимну пороту у предстојећем суђењу за клевету за коју га је оптужила бивша колумнисткиња магазина "Ел" Елизабет Џин Керол, због пријетњи да би могло доћи до узнемиравања поротника од стране присталица бившег предсједника.

Керол је два пута тужила Трампа због клевете, јер је негирао њене тврдње да ју је силовао крајем 1995. или почетком 1996. године у кабини робне куће "Бергдорф Гудмен" на Менхетну.

    Трамп је рекао да не познаје Керол, да је она измислила причу о силовању како би промовисала своје мемоаре, као и да су њене тврдње "превара" и "лаж".

    Судија Каплан је, констатујући да је ово јединствен случај, рекао да ће имена, адресе и место запослења будућих поротника бити чуване у тајности, пренио је Ројтерс.

    Он је, такође, рекао да ће током суђења, које почиње 25. априла, поротници бити транспортовани заједно до и из зграде суда и да ће о њима бринути америчка полиција током пауза у суђењу.

   Каплан је рекао да потреба за анонимношћу поротника одражава околности без преседана у којима ће се ово суђење одвијати, укључујући велики публицитет прије суђења и веома велики ризик да ће се поротници плашити узнемиравања, нежељених напада на њихову приватности и одмазду.

    Каплан је упитао Трампа и Керол раније овог мјесеца да ли су имају приговор због анонимне пороте, на шта су обоје одговорили да немају.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана