Трамп би могао остати без некретнина

Танјуг
Трамп би могао остати без некретнина

Канцеларија државног тужиоца Њујорка поднијела је пресуде у округу Вестчестер, у којем се налази некадашњи голф комплекс и приватно имање бившег америчког предсједника Доналда Трампа које је познато као Седам Извора, као први корак ка заплијени његове имовине, пише The Hill.

Пресуде су поднијете канцеларији округа Вестчестер 6. марта. Судија, Артур Енгорон, који је водио обимно суђење против Трампа због пореске преваре и његовог пословања, формално је донио своју пресуду о вишемилионском износу само недељу дана раније.

Енгорон је пресудио да су Трамп, Трампова организација и високи извршиоци, укључујући два Трампова сина, Ерика и Доналда Јуниора, одговорни за пореску превару након што су се договорили да промијене нето вриједност бившег предсједника ради пореских и осигуравајућих користи.

Наредио им је да плате укупно 464 милиона долара, плус камате. Доналд Трамп има само четири дана да пронађе готовину и положи као залог за свој дио пресуде од 454 милиона долара, тачније 354,8 милиона долара и додатних 100 милиона камате, прије него што државна тужитељика Њујорка Летиша Џејмс почне да плени његову имовину.

– Ако нема средстава да плати, тражићемо механизме за извршење пресуде на суду и захтијеваћемо од судије да заплени његову имовину – рекла је Џејмсова, пише Блиц.

Она је споменула Трампову кулу на Волстриту и истакла да финансијски прекршаји нису без посљедица. Ако Трумп положи јемство, пресуда би се аутоматски паузирала док се бивши предсједник жали на Енгоронову пресуду.

Ово је други грађански спор који је Трамп изгубио, након претходног који је добила ауторка Џин Керол. Она је бившег предсједника оптужила за силовање, а Трампу је наређено да јој исплати 83,3 милиона долара одштете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана