Трамп: Бајден напушта предсједничку кандидатуру због дебате

Танјуг
Трамп: Бајден напушта предсједничку кандидатуру због дебате

ВАШИНГТОН - На друштвеним мрежама појавио се снимак републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа који у приватном разговору вођеном на голф терену тврди да ће његов ривал, демократски кандидат Џо Бајден напустити предсједничку трку због лошег наступа у прошлонедјељној дебати.

На снимку који је објављен на сајту “Трут Соушал” Трамп описује потпредсједницу Америке Камалу Харис као “лошу”.

-Он (Бајден) је само дао отказ. Напушта (предсједничку) трку, а то значи да имамо Камалу (Харис). Мислим да ће она бити боља. Она је тако патетична, тако је ј*** лоша - рекао је Трамп из кола за голф у снимку, преноси Скај њуз.

Према одвојеним анкетама које су спровели Њујорк Тајмс и Волстрит Џорнал, Трамп има више шанси за побједу него Бајден.

На основу анкете Њујорк Тајмса, спроведене међу регистрованим бирачима за које се сматра да ће изаћи на изборе 5. новембра, за Трампа би гласало 49 одсто бирача, а за Бајдена 43 одсто.

Бајден би званично требало да буде номинован у августу, а једини начин на који би могао да буде смијењен је да сам поднесе оставку, што је он негирао да ће урадити.

С друге стране савјетници Трампа наводно се надају да ће актуелни предсједник и демократски кандидат Џо Бајден остати у трци, али разматрају и алтернативне сценарије.

-Трамп и чланови његовог тима надају се да ће предсједник Бајден остати у трци - тврде четири особе које су упознате са приватним разговорима, вјерујући да може да га побиједие чак и  поред пресуде за кривично дјело и друге оптужбе, пише Вашингтон пост.

Лист додаје да су чланови Трамповог тима ипак почели и да се припремају за различите могућности и сматрају да би било теже побиједити другог демократу који није Бајден или Харис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана