Трамп: Бајден је ментално горе него физички, а није баш триатлонац

Танјуг
Трамп: Бајден је ментално горе него физички, а није баш триатлонац

ВАШИНГТОН – Бивши предсједник САД Доналд Трамп саопштио је да би "волио" да буде противкандидат актуелном предсједнику Џозефу Бајдену на изборима 2024. године, али је довео у питање да ли ће његов ривал бити способан да учествује у кампањи.

Трамп је изнио сумњу да ће амерички предсједник Бајден бити физички способан да се кандидује за реизбор 2024. године, након што је прескочио прву републиканску дебату у кампањи, преноси Скај њуз.

Бивши предсједник САД је ово изјавио током 46-минутног интервјуа постављеном на платформи X (Твитер), исте ноћи када је осморо његових партијских колега суочило ставове у првој ТВ дебати у кампањи за изборе 2024. години, у Милвокију, Висконсин.

Трамп је изјавио да не би имало смисла да учествује у дебати, чији је домаćин био Фокс њуз, јер је према истраживањима јавног мњења "толико испред у трци" да буде председнички кандидат Републиканске партије.

У већем делу интервјуа бивши предсједник САД је критиковао Бајдена, ког је описао као „најгорег председника у историји земље”.

Трамп (77) је такође изнео тврдњу да Бајден (80) "не може да састави двије реченице, не може да говори, не може да хода...".

Додао је и да мисли да његов потенцијални ривал "неће доћи до стартне позиције, али да ови људи чине чуда".

Бивши председник, кога је Бајден победио на председничким изборима 2020. године, рекао је да актуелни предсједник САД „ ментално горе, него што је физички, а да физички није баш триатлонац…".

"Само чекате када ће да се сруши, а он то скоро увијек учини", нагласио је Трамп.

Он је рекао да би и даље „волио“ да се кандидује против садашњег станара Бијеле куће, кога је назвао „поквареним Џоом Бајденом“, слично надимку који је користио за Хилари Клинтон током предизборне кампање 2016, наводи Скај њуз.

Трамп је такође одбацио различите оптужнице против њега као политички мотивисане и поручио да је увјерен да "људи виде да је то превара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана