Трамп апеловао на републиканце: Подржите Мекартија за предсjедавајућег Дома

Танјуг
Трамп апеловао на републиканце: Подржите Мекартија за предсjедавајућег Дома

ВАШИНГТОН- Бивши предсjедник САД Доналд Трамп јавно је данас апеловао на све републиканце да гласају за Кевина Мекартија за новог предсjедавајућег Представничког дома, преноси АП.

"Завршите посао, зграбите побjеду. Републиканци, немојте да претварате велики тријумф у огроман и понижавајући пораз", навео је Трамп на својој друштвеној мрежи "Друштвена истина".

Дом ће данас поново покушати да изабере предсjедавајућег, након што ни послijе три круга гласања главни кандидат Републиканске странке Кевин Мекарти из Калифорније није освојио потребну већину гласова.

Резултат у трећем кругу је био 212 за демократу Хакима Џефриса, 202 за Мекартија и 20 за републиканца Џима Џордана.

Мекартију је потребно 218 гласова да би замијенио предсједавајућу Ненси Пелоси из Демократске странке, јер су ултраконзервативни чланови његове странке гласали против њега.

Представници тврде струје, међу којима су Скот Пери, Енди Бигс и Лорен Боберт изразили су противљење, забринути да Мекарти није довољно посвећен конзервативним циљевима, наводи Глас Америке (ВОА).

Мекарти је на страначком састанку иза затворених врата покушао да убеди своје противнике да гласају за њега и обећао да ће остати у трци док не добије потребне гласове, додаје ВОА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана