Трамп: Америка неће преживјети ако Бајден поново постане предсједник

GS
Foto: X.com

ЊУЈОРК- Кандидат за предсједничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп изјавио је да Сједињене Државе неће преживјети уколико Џозеф Бајден поново постане амерички предсједник.

"Према мом мишљењу, најгора ствар која може да се догоди јесте да Бајден поново постане предсједник. Искрено, из много разлога, наша земља то не би преживјела", рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз".

Он је додао да је Бајден "неспособан и најгори предсједник у историји Сједињених Држава".

"То сви знају", истакао је Трамп.

Коментаришући то што је Бајден недавно добио подршку синдиката радника у аутоиндустрији, Трамп је поручио да више неће бити радника у аутоиндустрији у Сједињеним Државама, већ ће "све то отићи у Кину и друге земље".

Он је истакао да би, ако поново постане предсједник, увео царине на робу која се увози из Кине, додавши да би оне могле да износе и више од 60 одсто.

Трамп је упозорио и на развој вјештачке интелигенције, оцијенивши да је то "застрашујуће", преноси "Спутњик".

"Прије неки дан сам видио како су направили лажан снимак на ком говорим о неком производу. Не можете ни да примјетите разлику. Мора нешто да се учини у вези са тим и то брзо", рекао је Трамп.

Он је навео да би технологија вјештачке интелигенције могла да буде злоупотребљена на разне начине, укључујући ратове, додавши да је напредак у развоју те технологије "огроман проблем". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана