Трагедија у Енглеској: Десетогодишњи дјечак покушао спасити пријатеље па погинуо (ВИДЕО)

ГС
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Десетогодишњи дјечак је преминуо док је покушавао спасити још три пријатеља који су пропали кроз залеђено језеро Бабс Мил.

Џек Џонсон је, како наводи његова породица, без размишљања о властитој сигурности скочио у ледено језеро након што је чуо врисaк дјеце која су упала у воду, пише Мирор.

Четверо дјеце којима је утврђен срчани застој, спасилачке службе су из језера извукле. Дјеца су превезена у болницу. Ипак, касније је саопштено да је уз Џонсона преминуло и двоје дјеце које покушао спасити, од 11 и осам година старости.

Треће дијете, од шест година, је и даље у критичном стању. Наредник Ричард Харис, из полиције Вест Мидлендса, испричао је како је један полицајац голим рукама пробијао лед како би спасио дјечаке. 

Друг дјечака Томи Барнет (10) описао је како је дошло до трагедије. Он је рекао да је једном дjечаку нога упала у лед и да су други појурили да му помогну, али да су сви пропали кроз залеђено језеро.

Подсјетимо, више дјеце је у недјељу пропало кроз залеђено језеро у близини Бирмингема, у Енглеској.

Власти наводе да је до инцидента дошло када су се дјеца играла на леду у парку Бабс Мил. У недјељу навече је Ричард Стантон, водитељ ватрогасне службе Вест Мидлендс, казао да им је по доласку речено како се у језеру налази до шест особа.

Полицијски тимови су синоћ наставили претраживати језеро у потрази за другим могућим жртвама. Ипак, Харис је рекао да није пријављен нестанак још неког дјетета.

Хитне службе су навеле како су позване на мјесто догађаја у 14:30 сати у недјељу и да је прво возило стигло у року од седам минута након позива, преноси Дневни аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана