Трагедија у аква парку у Француској: Отац погинуо, ћерка (3) критично, вjетар их бацио 50 метара

ГС
Трагедија у аква парку у Француској: Отац погинуо, ћерка (3) критично, вjетар их бацио 50 метара

Отац (35) је погинуо, а његова ћерка (3) је тешко повређена у шокантном инциденту који се догодио јуче у аква парку у Француској, када је њихов сплав на надувавање одлетео у ваздух усред налета јаког вјетра који га је одбацио око 50 метара.

Трагедија се одиграла у аква парку "Wonderland" у Сан-Максиман-Ла-Санте-Бум, у јужном француском региону Вар, када су се отац и његова ћерка возили сплавом дугим 15 метара на једном од највећих делова тог аква парка.

"Wондерланд" је недавно поново отворен након радова, али је област била изложена временским упозорењима због снажних ветрова, а један налет је подигао сплав из воде и бацио га преко парка.

Жртве су слетеле око 50 метара и доживјеле застој срца.

Службе хитне помоћи успеле су да реанимирају оца и ћерку и пребаце их у болницу у Марсеју гдје су смјештени на интензивну његу.

Нажалост, отац је у недељу увече преминуо од задобијених повреда, а његова ћерка је и даље у критичном стању.

Након инцидента, градоначелник Алан Деканис је на друштвеним мрежама саопштио да осуђује недостатак безбједности у парку и одаје почаст преминулом.

"Ватрогасци и други спасиоци су врло брзо стигли на лице мјеста, али је ситуација већ била критична када су двухе жртве хеликоптером пребачене у болнице у Марсеју. Међутим, надао сам се позитивном исходу и са великом тугом сам касно увече сазнао да тата није преживио."

"Како је аква парк који је требало да донесе радост и срећу дјеци могао да се претвори у направу смрти? Вечерас желим да изразим најискреније саучешће мајци која је била присутна на лицу мјеста, која је показала изузетну храброст, и свим члановима породице. Све моје мисли су с њима вечерас".

Деканис је додао да су тужиоци отворили истрагу о инциденту преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана