Тинејџерка се објесила због интернета

Агенције
Тинејџерка се објесила због интернета

Лондон - Тинејџерка Хана Смит (14) из Велике Британије извршила је самоубиство вјешањем због тога што су је малтретирали и омаловажавали на популарном интернет сајту Ask.fm, преносе агенције.

Дјевојка из градића Лутерворт одлучила је да себи одузме живот због увредљивих коментара након што је на том сајту поставила фотографију и тражила савјет у вези с екцемом.

- Ружна је…а кучко, убиј се и сви ће бити срећни. Изврши самоубиство и свима ћеш учинити услугу. Патетична емо дјевојко, изврши самоубиство – само су неки од коментара који су постављени анонимно на популарном сајту.

Очајни отац тинејџерке Дејвид Смит захтјева покретање одговарајуће акције против сајта на којем је његова кћерка тражила помоћ, а добила огроман број ужасавајућих порука због којих је одлучила да се обкеси.

- Колико још тинејџера треба да се убије због онлајн злостављања прије него што се предузме нешто. Ти болесници се крију иза монитора и под маском анонимности док злостављају тинејџере – изјавио је Смит.

Иначе, Ask.fm има око 60 милиона корисника широм свијета. Чланове који имају креиран профил могу да коментарише било ко, то јест ту могућност имају и нерегистровани чланови.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана