Тинејџерка (16) није умрла због алергије? Завршена обдукција у Грчкој

ГС
Тинејџерка (16) није умрла због алергије? Завршена обдукција у Грчкој

ХАЛКИДИКИ - Резултати форензичког испитивања о узроку изненадне смрти дјевојчице (16) на Халкидикију показују да није алергијска реакција на храну, већ аспирација желудачног садржаја.

Осим тога, резултати лабораторијских тестова се још чекају и они би требало да додатно расвијетле околности смрти младе дјевојке из Ореокастра у Солуну, пише Прототхема. Према ријечима мајке несрећне тинејџерке, она је била у Ханиотију са пријатељима на одмору. У уторак увече су изашли да се забаве, а онда су у раним јутарњим сатима у сриједу отишли да једу у локални ресторан брзне хране.

Породица тврди да је дјевојчица била нетолерантна на лактозу и алергична на млијечне производе, као и да је доживјела алергијски шок недуго пошто је појела хот дог. Један од њених пријатеља одмах је отрчао до собе у којој су одсјели како би јој донио лијек, док су у исто вријеме позвали и Хитну помоћ. Међутим, како каже мајка жртве, помоћ је стигла послије 45 минута, када је било прекасно.

- Из првих доказа изгледа да је моја дјевојчица доживјела алергијски шок и да је преминула. Била је најљепше дијете и умрла је са само 16 година без помоћи. У Дому здравља су два пута покушавали да је врате, али нису успјели - рекла је очајна мајка.

Шта каже власник радње?

У међувремену, власник радње коју је дјевојчица са пријатељима посјетила у раним јутарњим часовима у сриједу гдје су и јели, каже за Прототхему да она није ни поменула док је наручивала храну да има алергију на било који конкретан састојак, а тврди и да није преминула испред његовог локала.

- Шире се лажи да је дијете умрло у нашем локалу. Сазнали смо за то пошто је дјевојчица отишла на пиће и срушила се два километра од нас, испред једног ресторана и послије неког времена. Она није питала келнера који је узео наруџбину никакво конкретно питање о храни, каже мој запослени. Да нас је обавијестио о томе да је алергична, прегледали бисмо све етикете производа - наглашава он.

Додаје и да је дјевојчица наручила и јела хот дог без сенфа и понавља да ниједном није поменула да је алергична на било који производ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана