Тим Скот на корак од кандидатуре за Републиканског представника на изборима 2024

Tanjug
Foto: Reuters

ВАШИНГТОН- Републикански сенатор у америчком Конгресу Тим Скот данас је покренуо предсједнички истражни комитет, начинивши тако кључни корак ка кандидатури за предсједничке изборе 2024, и истакао противкандидатуру бившем предсједнику САД Доналду Трампу.

  Као једини републикански сенатор црне боје коже, Скот, је у прошлости настојао да поремети ''расни наратив'' и критиковао председника САД Џозефа Бајдена и друге демократе по питању криминала, инфлације и других, преноси Ројтерс.
 

   ''Ово је лична борба. Желим да сваки Американац има исте могућности које сам и ја има. Никада нећу одустати од одбране конзервативних вредности које Америку чине изузетном'', рекао је он.
 

   Наводи се да ће Скот данас посетити Ајову, након чега ће отпутовати у Њу Хемпшир, и потом своју матичну државу Јужну Каролину.
 
   Агенција подсећа да је Скот често говорио о расним питањима и да је често прозивао Трампа током његовог предсједничког мандата због коментара који су се тицали расе, и блокирао Трампов избор судија из тог разлога, а истовремено оптужујући чланове Демократске партије да злоупотребљавају расне тензије у своју корсит.
  
 Он је изјавио како је био жртва предрасуда на основу расе, али је остао при ставу, како је рекао у говору 2021, да ''Америка није расистичка земља''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана