Тијела четири бебе пронађена у замрзивачу, мајка неће одговарати

Танјуг
Тијела четири бебе пронађена у замрзивачу, мајка неће одговарати

БОСТОН - Мајка четири бебе које су пронађене мртве у замрзивачу у америчком граду Бостону неће се суочити са кривичним пријавама.

Тијела браће и сестара, два дјечака и двије дјевојчице, откривена су у кутијама за ципеле умотане у фолију 17. новембра 2022. након што је један мушкарац позвао полицију, пренио је Скај њуз.

Он је рекао да их је његова супруга пронашла док је чистила стан његове сестре у Бостону, саопштила је канцеларија окружног тужиоца округа Сафолк.

Окружни тужилац Кевин Хејден рекао је да је истрага "једна од најсложенијих, најнеобичнијих и најзбуњујућих са којима се ова канцеларија икада сусрела".

Истражитељи не знају да ли су четири бебе, за које се сматра да су старе од 37 до 40 недјеља, рођене живе, што је био један од разлога да се не поднесе кривична пријава, рекао је Хејден.

Није јасно ни када и гдје су деца рођена, шта се са њима догодило и како је мајка успјела да прикрије трудноћу.

Истражитељи су успели да идентификују родитеље новорођенчади, али су открили да је њихов отац умро 2011. године и да је мало вјероватно да би њиховој мајци могло да се суди због когнитивних проблема.

Обдукцијом нису пронађени знаци повреда код новорођенчади која су још увијек имала закачене пупчане врпце.

Мајка (69) је имала још једно дијете са истим мушкарцем, али је та беба дата на усвајање.

Са њом је обављен разговор, али је окружни тужилац рекао да је изгледала збуњено и да није разумјела где се налази, ни са ким разговара и да није била у могућности да надлежнима пружи релевантне информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана