Тешко болесна д‌јеца из Газе први пут од почетка рата иду на лијечење преко Керем Шалома

GS
Foto: Telegram

ГАЗА - Тешко болесна д‌јеца из Појаса Газе први пут од почетка рата одлазе на лијечење у иностранство преко граничног прелаза Керем Шалом који се налази на граници Израела, Газе и Египта, објавио је данас Тајмс оф Израел.

Тешко болесна палестинска д‌јеца, укључујући ону обољелу од канцера, чекају са члановима породица у болници Насер у Кан Јунису на југу Појаса Газе након што су наводно добила дозволу израелске војске да оду на лијечење преко граничног прелаза Керем Шалом.    

Палестински медији су јавили да д‌јеца са сјевера Појаса Газе треба да буду одведена на лијечење у иностранство, као и да је акција координисана преко Свјетске здравствене организације (СЗО).    

Од када је Израел почетком маја преузео гранични прелаз Рафах на граници Појаса Газе са Египтом, Палестинци нису могли да напусте енклаву.      

Израел је затворио све своје прелазе са Појасом Газе након напада Хамаса 7. октобра на југ Израела, а касније их је поново отворио за испоруку хуманитарне помоћи, али не и за Палестинце да напусте енклаву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана