Тешко болесна беба одлуком суда искључена са апарата за одржавање живота

Танјуг
Тешко болесна беба одлуком суда искључена са апарата за одржавање живота

ЛОНДОН - Тешко болесна осмомјесечна дјевојчица Инди Грегори скинута р са апарата за одржавање живота након што је суд у Лондону донио одлуку да би ограничавање третмана било законито и да би то било у најбољем интересу дјетета.

Портпарол непрофитне организације "Christian Concern" саопштио је да су љекари искључили апарат за одржавање живота, напомињући да је дјевојчица премјештена из Краљичиног медицинског центра у Нотингему, гдје се лијечила, у хоспицијум.

Инди, ћерка Дина Грегорија и Клер Станифорт из Илкестона у Дербиширу, боловала је од ријетке митохондријалне болести због чега њене ћелије нису производиле довољно енергије и од почетка септембра је била на потпуном одржавању живота.

Тим специјалиста задужен за њено лијечење саопштио је да се за њу не може учинити више, као и да би даљи третман продужио њену патњу.

Њени родитељи, које подржава невладина организација " Christian Concern ", изгубили су правне битке на Вишем и Апелационом суду у Лондону.

-Она је дјевојчица коју смо покушали да лијечимо најбоље што можемо. Ужасна стварност је да она умире - свједочио је на суду један од њених љекара.

Он је навео да је Инди једном реанимирана девет пута у једном дану, преноси британски Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана