Тешки дани за демократе у САД

ГС
Тешки дани за демократе у САД

Џозеф Бајден одбацује могућност да се повуче из кампање за реизбор док су демократе забринуте да ли је актуелни предсједник САД способан да се надмеће са Доналдом Трампом. У странци већају ко би могао да ускочи као замјена.

Анкете нису наклоњене Камали Харис, али јесу Мишел Обами. Страначки модел номинације компликује избор другог кандидата и Бајденов "добровољни" одлазак у политичку пензију би олакшао читав процес. Времена за размишљање је мало, до средине августа, када се одржава Национална демократска конвенција на којој ће демократе морати да изаберу свог представника у трци за америчког предсједника.

Амерички професор и аутор књиге "Предсједничке дебате: Ризик у кампањи" Алан Шредер рекао је у анализи за РТС да су ријетки примјери у којима је штета америчких предсједничких кандидата у дебатама непоправљива.

Послије расправе између Џозефа Бајдена и Доналда Трампа, комотно би могао да уврсти и случај актуелног предсједника Сједињених Држава. Демократе су свакако забринуте и питају се да ли је Бајден ментално и физички спреман да се надмеће са Трампом.

Анкете: Мишел Обама једина може против Трампа

Све више имена из редова демократа тестира се у анкетама као могућа алтернатива Бајдену. Помало изненађујуће је да од свих најбоље стоји Мишел Обама, америчка адвокатица и супруга Барака Обаме, бившег предсједника САД.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана