Тероризам у Русији: Убијен свештеник, чувар цркве, шест полицајаца...

Срна
Тероризам у Русији: Убијен свештеник, чувар цркве, шест полицајаца...

МАХАЧКАЛА - Шест полицајаца је погинуло, а 12 је рањено у оружаном нападу у Дагестану, саопштило је регионално Министарство унутрашњих послова.

"Укупно је у Махачкали и Дербенту до овог тренутка погинуло шест полицајаца, а 12 је рањено", рекла је шеф прес-службе МУП-а Гајана Гариева.

Убијени су и један свештеник, коме је пререзан гркљан, као и чувар цркве.

У административним границама Махачкале уведен је режим противтерористичке операције (ЦТО), речено је "РИА Новостима" у Управи ФСБ за Дагестан.

Посланик Државне думе из Дагестана Абдулхаким Гаџијев рекао је да иза терористичког напада у Дагестану стоје обавјештајне службе Украјине и земаља НАТО-а.

Руски истражни комитет за Дагестан отворио је кривичне поступке по члану "терористички напад".

Група наоружаних људи напала је двије православне цркве, синагогу и станцу саобраћајне полиције у градовима Дербент и Махачкала у руском региону Дагестан.

У размјени ватре убијена су двојица терориста.

Unknown assailants have attacked an Orthodox church and a synagogue in Derbent (Dagestan). It's the only synagogue in the city. Both were apparently set on fire.

There was also a shooting in Makhachkala targeting policemen at the same time -- unclear if they are related. pic.twitter.com/m569l9mDt5

— Aric Toler (@AricToler) June 23, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана