Терористи из Дагестана финансирали напад у Москви?

ГС
Терористи из Дагестана финансирали напад у Москви?

Припадници терористичке групе из Дагестана који су приведени јуче током специјалне операције ФСБ, снабдијевали су новцем и оружјем терористе који су извршили напад на Крокус сити Хол, а такође су припремали и терористички напад на мјесту масовног окупљања у Каспијску.

Ово је ТАСС-у саопштио Центар за односе са јавношћу (ПСЦ) ФСБ Русије.

"ФСБ Руске Федерације у Републици Дагестан је 31. марта сузбио дјеловање терористичке организације коју су чинила четири страна држављана који су припремали терористички акт у Каспијску на мјестима масовног окупљања људи", саопштио је ЦОС.

Такође је утврђено да су притворени терористи били директно укључени у финансирање и осигуравање терористичких средстава извршиоцима масакра почињеног 22. марта у концертној дворани Крокус сити хол у Москви.

Како је навео ФСБ, у Дагестану су "криминалци извршили извиђање подручја, направили импровизовану експлозивну направу и набавили аутоматско оружје". Одмах послије терористичког напада намјеравали су да напусте Русију.

Дан раније је Национални комитет за борбу против тероризма извијестио да су у ноћи 31. марта у Махачкали и Каспијску специјалне снаге ФСБ упале у неколико станова наоружаних особа за које се сматра да су укључене у терористичке активности.

Друштвеним мрежама кружи снимак притварања терориста који су финансирали напад на Крокус Сити Хол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана