Телеграм се огласио о хапшењу Дурова

Танјуг
Телеграм се огласио о хапшењу Дурова

ДУБАИ - Платформа Телеграм саопштила је  да поштује законе ЕУ, укључујући Закон о дигиталним услугама и да послује у складу са стандардима те гране индустрије, као и да очекује да ситуација у вези са хапшењем генералног директора те друштвене мреже Павела Дурова буде брзо ријешена.

Платформа истиче да Дуров нема шта да крије и да често путује по Европи, као и да је апсурдно тврдити да је он одговоран за злоупотребу Телеграма.

Подсјећа се да готово милијарда људи широм свијета користи Телеграм као средство комуникације и као извор важних информација.

Телеграм је уз саопштење подијелио објаву Дурова из марта, у којој је навео да су све велике друштвене мреже лаке мете за критику због садржаја који се на њима објављују.

Дуров је написао да је медијско извјештавање о напорима америчке компаније Мета да се прилагоди новим регулативама ЕУ било углавном негативно, али да је компанија, упркос томе, остварила велики финансијски успјех.

-Телеграм ће вјероватно морати да прође кроз сличне фазе раста прије него што надмаши старе платформе. Како брзо растемо у обиму и значају, рјешаваћемо све потенцијалне изазове на исти начин на који радимо све остало, уз ефикасност, иновативност и поштовање приватности и слободе говора - навео је Дуров.

Амбасада Русије у Паризу затражила је од француских власти да објасне разлоге за притварање Дурова, наводећи да су оне до сада одбијале да сарађују по овом питању, јавили су руски медији.

Оснивач Телеграма задржан је у суботу вече на париском аеродрому Бурже, непосредно након изласка из приватног авиона којим је долетио из Азербејџана.

Према писању локалних медија, француско правосуђе сматра да је Дуров умијешан у бројна кривична дјела и могао би да се суочи са оптужбама за тероризам, трговину дрогом, превару и прање новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана