Телеграф: Британска влада прекинула везе са Гринписом након протеста

Танјуг
Телеграф: Британска влада прекинула везе са Гринписом након протеста

ЛОНДОН -Влада Велике Британије забранила је својим одјељењима да сарађују са Гринписом након протестног скупа њених присталица на крову куће премијера Ришија Сунака.

- Даунинг стрит је наредио  потпуну забрану интеракције између владиних ресора и Гринписа усљед пораста тензија са овом добротворном организацијом након протеста испред куће Риши Сунака - објавио је Телеграф.

Портпарол премијера рекао је да тој "групи за притисак" не би требало дати „мјесто за столом“ у разговорима у Вајтхолу након прошлонедјељне акције.

Раскид односа са организацијом раније је најавило Министарство животне средине, хране и руралних питања Велике Британије.

Прошле недјеље еколошки активисти су се попели на кров Сунакове виле и прекрили зграду црном тканином у знак протеста против развоја нових нафтних и гасних поља.

На крову су провели више од три сата. Полиција је привела пет особа, али их је касније пустила уз кауцију.

Британске власти су раније најавиле намјеру да издају више од стотину нових дозвола за производњу нафте и гаса у Сјеверном мору у оквиру плана за постизање енергетске независности, што је изазвало критике многих еколошких и еколошких организација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана