Технолошки квар направио хаос на аеродромима широм свијета

Телеграф
Foto: Илустрација

БЕРЛИН- Бројне компаније, банке, авио-компаније, телекомуникационе компаније, ТВ и радио станице и супермаркете, искључене су са мреже због наводног значајног прекида рада компаније Мајкрософт.

Ово је изазвало бројне проблеме, који се тренутно највише примјећују на аеродромима гдје се стварају огромне гужве.

На еродрому Гоа налази се колона путника, који са коферима чекају на свој лет. Видео који је подијелила новинска агенција ПТИ приказује путнике заглављене на аеродрому након техничког квара са системом за пријаву.

Престанак рада Мајкрософтовог ажурирања утицао је и на летове берлинског аеродрома, који су обустављени због 'техничког проблема', преноси АФП.

Такође, пријављен је мањи утицај прекида рада за терминале 2 и терминале 3 аеродрома ИГИ у Делху. Према ријечима званичника аеродрома, ручне карте за укрцавање дају авио-компаније.

Сви шпански аеродроми су погођени хаваријом, преноси АФП, позивајући се на једног оператера.

Јапански аеродром Нарита истакао је да авио компаније као што су Јетстар, Јеју Аир, Кантас, ХК Екпрес и Спринг Јапан имају проблема са својим системима, такође.

Мајкрософт 365 је објавио на мрежи "X" да компанија 'ради на преусмјеравању погођеног саобраћаја на алтернативне системе како би ублажила утицај на ефикаснији начин. Ипак, компанија није открила узрок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана