Техеран упозорава да ће напасти војнике уколико се Америка умијеша

GS
Foto: Telegram

ВАШИНГТОН - Техеран је данас упозорио Вашингтон да ће извршити напад на америчке војнике стациониране на Блиском истоку уколико се Америка умијеша у војни сукоб између Ирана и Израела, пише портал "Аксиос", позивајући се на неименоване америчке званичнике.

Током протекле седмице, Израел је извршио напад из ваздуха на конзуларни дио иранске Амбасаде у Дамаску, при чему је погинуло седам официра иранске Револуционарне гарде. Очекује се да ће у наредним данима Иран извршити узвратне нападе на Израел.

Према наводима "Аксиоса", у иранској поруци се истиче да, уколико се Америка умијеша након очекиваног иранског напада на израел, мете ће бити америчке базе у региону.

Међутим, један од америчких званичника навео да је нејасно да ли Иран пријети нападом на америчке снаге у регион уколико помогну Израелу да пресретне иранске пројектиле или само уколико учествују у израелској контраофанзиви.

"Америчка обавјештајна заједница изражава увјерење да би Иран могао напасти америчке снаге само уколико се Америка придружи Израелу у контраофанзиви", пише "Аксиос", преносећи изјаву једног од званичника.

Друга два америчка званичника сматрају да је циљ Ирана ограничени одговор који неће довести до регионалне ескалације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана