Техеран одбацио умијешаност у покушају убиства Трампа

СРНА
Техеран одбацио умијешаност у покушају убиства Трампа

ТЕХЕРАН - Иран је одбацио извјештаје да је планирао покушај убиства републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа, али инсистира да ће он и даље морати да одговара за ликвидацију једног од највишерангираних генерала Техерана.

Позивајући се на неименоване изворе, Си-Ен-Ен је јуче објавио да су САД добиле информације о наводној завјери Техерана да убије Трампа, што је навело Тајну службу да појача безбједност око бившег предсједника.

"Наводи Си-Ен-Ен-а да Техеран планира напад на Трампа имају злонамјерне политичке мотиве и циљеве", саопштено је иранског Министарства спољних послова.

Портпарол Министарства Насер Канани рекао је да Техеран ни на који начин није умијешан у недавни оружани напад на Трампа, нити планира такву акцију.

"Такве оптужбе имају злонамјерни политички мотив и циљеве", истакао је он.

Канани је истовремено нагласио да је Иран "одлучан да покрене судски поступак против Трампа због његове директне улоге у убиству генерала Касема Сулејманија" 2020. године. Сулејмани је био командант снага "Кудс", одјељења елитне Револуционарне гарде Ирана, одговоран за извођење тајних операција, подсјећа "Раша тудеј".

Док је био на функцији, Трамп је инсистирао на томе да је наредио да се Сулејмани убије јер је "планирао непосредне и злокобне нападе на америчке дипломате и војно особље". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана