Техеран не планира да шаље амбасадора у Штокхолм

Срна
Техеран не планира да шаље амбасадора у Штокхолм

ТЕХЕРАН - Иран не планира да ускоро пошаље новог амбасадора у Шведску због недавног инцидента са паљењем Курана у Штокхолму, јавили су данас ирански медији, позивајући се на извор из Министарства спољних послова.

”Упркос томе што су окончане административне процедуре за слање новог амбасадора у Шведску, иранско Министарство спољних послова не намјерава да то учини због скрнављења Курана у Стокхолму”, изјавио је извор, преноси иранска новинска агенција Тасним.

Ирачанин Салван Момика, који је у Шведску избјегао прије неколико година, згазио је Куран прије него што је спалио неколико страница испред највеће џамије у Стокхолму, уз јаке мјере полицијског обезбјеђења.

Полиција Стокхолма дала му је дозволу за протест у складу са заштитама слободе говора, али је касније саопштено да је покренута истрага против лица због “агитовања”.

Овај поступак осудили су Алжир, Авганистан, Египат, Индонезија, Либан, Русија, Сирија, Турска, Узбекистан, генерални секретар Арапске лиге Ахмед Абдул Гејт и Савјет за сарадњу у заливу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана