Тедрос добио нове информације о ковиду од кинеских званичника

Танјуг
Тедрос добио нове информације о ковиду од кинеских званичника

ЖЕНЕВА - Директор Свјетске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус данас је у разговору са кинеским властима добио нове информације о ситуацији у вези са вирусом корона у тој земљи, саопштила је СЗО.

Тедрос је након разговора са директором кинеске Националне здравствене комисије Ма Сјаовејем рекао да су Кинески званичници пружили информације о низу тема, поред осталог о амбулантама, хоспитализацији, пацијентима којима је потребан хитан третман и интензивна њега, као и о смртним случајевима у болницама повезаним са ковидом 19.

Он је обећао да ће СЗО Кини пружити техничке савјете и подршку, преноси Ројтерс.

СЗО наводи да је посљедњи налет епидемије, уз брз и интензиван талас инфекција изазваних омикрон варијантом, сличан ономе што је било виђено у другим земљама.

-Пријављени подаци указују на пад броја случајева, хоспитализације и оне којима је потребна критична њега. СЗО је затражила даљу детаљнију анализу података по покрајинама - пише у саопштењу.

Кина је раније данас саопштила да је скоро 60.000 људи обољелих од ковида-19 преминуло у болницама откако је нагло укинула политику нулте толеранције према вирусу корона почетком децембра.   

СЗО и бројне земље свијета затражиле су од Кине да доставља прецизне и истините податке о епидемиолошкој ситуацији у земљи, након наглог пораста броја заражених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана