Такер Карлсон оптужио америчке власти за цурење информација

Танјуг
Такер Карлсон оптужио америчке власти за цурење информација

МОСКВА - Амерички новинар Такер Карлсон оптужио је америчку владу за „цурење“ информација послије његовог састанка са бившим америчким обавјештајцем Едвардом Сноуденом у Русији.

Према ријечима Карлсона који је дао интервју Јутјуб блогеру Лексу Фридману, Сноуден није желио да њихов састанак у Москви буде објављен у јавности и он никоме није рекао за разговор са бившим специјалцем.

- Он (Сноуден) је рекао: Више волим да нико не зна да смо се срели…Једини разлог зашто вам ово говорим...Семафор...је пренео информације које је добио од америчких обавјештајних агенција, а које су процуреле супротно мојим интересима користећи сопствена средства...у наводно слободној земљи - додао је Карлсон, преносе РИА Новости.

Карлсон се, током путовања у Русију, састао са Сноуденом и Таром Рид, која је оптужила актуелног предсједника САД Џозефа Бајдена, са којим је раније сарађивала, за узнемиравање.

Раније је Карлсон у интервјуу Блејзу рекао да је увјерен да су га прије интервјуа са руским предсједником Владимиром Путином пратиле америчке обавештајне агенције.

Карлсон је у фебруару интервјуисао руског лидера Владимира Путина.

Значајан дио двочасовног разговора посвећен је украјинском сукобу и односима Русије са САД, НАТО и Западом.

Интервју објављен у ноћи 9. фебруара имао је више од 200 милиона прегледа на друштвеној мрежи Икс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана