Тајни живот Брајана Волша, испливали језиви детаљи

ГС
Тајни живот Брајана Волша, испливали језиви детаљи

Након што су прошле седмице изнијети нови докази у поступку који се води против Брајана Волша, због сумње да је убио своју супругу Ану Волш почетком године, интригантни детаљи о његовом животу не престају да испливавају.

Волш се на посљедњем рочишту одржаном изјаснио о кривичним дјелима која му се стављају на терет, рекавши да није крив за смрт своје супруге. У међувремену, локални медији су, позивајући се на ријечи особа које су боравиле у Волшовом друштву, открили низ детаља.

Организовао вечеру од 6.000 долара (око 6.000 евра)
Брајан је дуги низ година покушавао да изгради имиџ међу најбољим градским угоститељима и свим важнијим личностима у друштву. Како је навео један његов познаник, Волш је, поред осталог, због тога једном приликом организовао вечеру од 6.000 долара (око 6.000 евра) у ресторану ком је радио.

– Када је дошло вријеме да се намири рачун, Брајан је све преузео на себе, међутим тада му је картица била одбијена. Он је тада оставио свој скупоцјени сат као залог, уз обећање да ће сутрадан доћи да плати све, што је и урадио и том приликом оставио и бакшиш од 2.000 долара (око 2.000 евра) због непријатности – прича познаник и додаје да то није био ни први ни посљедњи пут да приређује овакве сцене.
– Сљедећи пут, одвео нас је у један луксузни ресторан у Чикагу у ком је наручио флашу вина која је тада коштала невјероватних 25.000 долара (око 25.000 евра). Инсистирао је да дегустира свако јело од сваког кувара, прије него што се за неко опредијели, а када је дошло вријеме да се поручи, бирао је читаве порције специјално спреманих тартуфа и о томе су тада сви причали.

Знање о вину и умјетности
Пуно је знао о вину и умјетности и захваљујући томе овај мајстор манипулације, како су га још називали, могао је да парира свакоме у разговору на сличне теме.

– Нико од његових познаника није могао да спомене неку лускузну дестинацију за љетовање, а да Брајан не исприча све о њој и да му да приједлоге ресторана и објеката у којима да проведе вријеме. Поред тога, увијек је могао да обезбједи резервације у неким од најскупљих локала, чак и када је то изгледало готово немогуће – наводи пријатељ и наставља да је чак једном приликом отпутовао у један од најлуксузнијих ланаца ресторана који се налазе у Данској и Мексику.

Како објашњавају познаници, упркос томе што је Брајан волио да буде у центру пажње, никоме није дозвољавао да завири у његов приватни живот и да сазна било шта о њему.
– Људима је објашњавао да је богат и да је поријеклом Персијанац. Говорио је о луксузној петоспратној кући урађеној од чистог камена. Када се састајао са њима, налазио се испред огромне капије и никога није пуштао унутра, а никада није приредио неку вечеру или дружење у својој кући – описују Волша пријатељи и настављају:

– Извори његовог богатства били су мистерија. Сви су знали да се он бави умјетношћу, па је причао да су његов цимер и он продали апликацију за продају авио карата док су били на факултету за 200 милиона долара (око 200 милиона евра). Још један, наводни, извор његових финансија била су нафтна поља у Папуи Новој Гвинеји и полуострву Јуката и због тих прича носио је надимак “Интернационални мистериозни човјек” – описивали су Брајанови познаници.
Све што је причао била лаж
– Све што је причао, како би подигао свој углед у друштву, на крају се испоставило лажно. Петоспратница је била у власништву његове мајке са којом је тада живио. Новац никада није посједовао, а његове картице и чекови одбијани су сваки пут. Позајмљивао је новац од много људи, а послије је кривио своје рачуновође и менаџере за финансијске дебакле – наводе пријатељи.

Познаници се присјећају да је организовао једну луксузну вечеру 2010. године и тада је, на први поглед, све изгледало савршено.

– Код њега сам осјетила ту емоционална потребу за екстраваганцијом и трошкарењем. Вечера је била само добро исценирана и он је морао да буде у центру пажње. На крају вечере, Волш је био особа којој су сви морали да приђу и да му се захвале – навела је једна уредница кулинарског магазина која је тада била на вечери.

Како сматрају његови пријатељи, потреба да буде у центру пажње вјероватно је поремећај који се развио у проблематичном дјетињству.

– Његов отац, Томас Волш, био је неурохирург и радио је у женској болници. Брајан је тврдио да су га као малог физички и психички малтретирали. Неки пријатељи су тврдили да га је отац брутално тукао, вријеђао и омаловажавао. Познаник породице испричао је да је Брајан био и на психијатријском лијечењу и био је означен као социопата – причају познаници.

Открио га језив детаљ
Подсјетимо, након што се Ана Волш почетком јануара није појавила на послу неколико дана, њена фирма је ступила у контакт са Брајаном и питала га гдје се она налази. Он је тада рекао да ни он не зна, јер је мислио да је на послу. Тада је позвана полиција и Волш је прво учествовао у потрази и сарађивао са полицијом.

Један језив детаљ одао га је убрзо и врло лако га поставио на прво мјесто на листи осумњичених. У ноћи када је Београђанка нестала на таблету њиховог сина пронађена је претрага, као из хорор филма. Брајан Волш је претраживао информације о распадању тијела, како спријечити непријатан мирис, чиме очистити крв и тјелесне течности и још много језивих питања, преноси Аваз.

Тијело несрећне жене није пронађено до данас, а суђење за њено убиство је почело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана