Тајна служба страхује да би се могао поновити атентат на Трампа

Срна
Тајна служба страхује да би се могао поновити атентат на Трампа

ЊУЈОРК - Агенти Тајне службе САД страхују да би се могла поновити ситуација са атентатом на републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа, изјавио је сенатор Џоз Холи, који представља америчку државу Мисури.

- Искрено, они се веома плаше да ће се то поновити. Не можемо да дозволимо да се то понови - рекао је Холи за “Фокс њуз”.

Према његовим ријечима, главни узрок проблема је то што руководство Тајне службе не предузима ништа како би “уклонило трулеж”.

Холи је истакао да је главни агент који је задужен за осигуравање безбједности остаје на послу, а ради се о особи која је неискусна и некомпетентна, те која није осигурала адекватне мјере безбједности и чак није провјеравала ни личне карте људи.

Он је напоменуо да нико од агената који су обезбјеђивали митинг нема искуства у томе, јер никад нису тако нешто радили, пренио је ТАСС.

Атентат на Трампа догодио се током митинга у Пенсилванији 13. јула. Нападач Томас Метју Крукс (20) испалио је метак који је окрзнуо Трампово уво. Крукс је убијен након атентата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана