Тајна служба два пута пронашла марихуану у Бијелој кући 2022. године

ГС
Тајна служба два пута пронашла марихуану у Бијелој кући 2022. године

ВАШИНГТОН - Неколико сати након што је Тајна служба затворила истрагу о кокаину пронађеном у Бијелој кући, агенција је извијестила да је марихуана пронађена у просторијама два пута 2022. године.

"Према униформисаном одјелу Тајне службе, мале количине марихуане пронађене су у два наврата 2022. (у јуну и јулу), на контролној тачки", рекла је агенција за "Натионал Ревиеw" у изјави у четвртак навече.

"Нико није ухапшен у овим инцидентима јер тежина заплијењене марихуане није достигла законски праг за савезне оптужбе или прекршајне казнене пријаве Вашингтона јер је дистрикт Колумбија декриминализовао посједовање. Марихуану су прикупили полицајци и уништили."

Агенција је за "Фоx Неwс Дигитал", која је прва објавила причу, рекла да је пронашла "мање од 0.2 унце марихуане у оба случаја".

Раније у четвртак, Тајна служба објавила је да затвара истрагу о кокаину пронађеном у западном крилу Бијеле куће након што нису пронађени отисци прстију или ДНК.

"Овај преглед је укључивао испитивање уназад које је трајало неколико дана прије открића супстанце и развило индекс од неколико стотина појединаца који су могли приступити подручју гдје је супстанца пронађена", рекла је тајна служба и објаснила да су инспектори саставили "а скуп познатих особа за поређење форензичких доказа прикупљених ФБИ-јевом анализом паковања супстанце", рекла је тајна служба у изјави раније у четвртак.

Лабораторијски резултати који су агенцији враћени у сриједу открили су да "није било довољно ДНК за истражна поређења", преноси "НYпост".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана