Тајланд: Дјечак осумњичен за пуцњаву у тржном центру имао нервни слом

Танјуг
Тајланд: Дјечак осумњичен за пуцњаву у тржном центру имао нервни слом

БАНГКОК-Тинејџер, осумњичен да је убио двије особе у тајландском тржном центру, биће оптужен за убиство с предумишљајем, покушај убиства и недозвољено посједовање ватреног оружја, између осталих кривичних дјела, саопштила је данас полиција.

Осумњичени, који има 14 година, биће изведен пред суд за малољетнике касније током дана, рекао је за Ројтерс званичник полиције Бангкока, додајући да полицајци имају потешкоћа у комуникацији са осумњиченим.

Наведено је да је тајландски тинејџер осумњичен да је убио два странца у пуцњави у Бангкоку доживио нервни слом и да је модификовао пиштољ који је направљен за маневарску муницију. Полиција на Тајланду ухапсила је јуче 14-годишњег дјечака након што је раније отворио ватру у луксузном тржном центру у престоници Бангкоку, када су двије особе убијене и још пет повријеђено.

Локалне власти су привеле осумњиченог са оружјем.

Више од 10,3 милиона цивила на Тајланду посједује ватрено оружје, што је око 15 комада оружја на сваких 100 људи, показују подаци швајцарског истраживања за 2017. годину.

Тајланд је на другом мјесту по броју убистава од ватреног оружја у југоисточној Азији, после Филипина, према Институту за здравствене метрике и процену (ИХМЕ).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана