Тајфун блокирао саобраћај у Јапану и Јужној Кореји, стиже и друга олуја

Срна
Тајфун блокирао саобраћај у Јапану и Јужној Кореји, стиже и друга олуја

ТОКИО - Летови су данас отказани, а возови заустављени пошто је јака киша током удара тајфуна "Канун" погодила јужне регионе Јапана и Јужне Кореје у вријеме када се још једна олуја приближава са истока и пријети Токију уочи врхунца љетног празника у Јапану.

Тајфун би сутра могао да се спусти у југоисточни јужнокорејски лучки град Тонгјонг, а потом уђе дубље у Корејско полуострво, саопштиле су власти.

Олуја тренутно захвата област на мору јужно од Кјушуа, главног острва на југозападу Јапана, 860 километара од Токија, након што је опустошила југозападни регион Окинаву.

Невријеме одржава снагу и креће се необично споро, брзином од десет километара на час, што значи да ће се вјетар и киша задржати дуже.

Подручја на Кјушуу већ су била потопљена падавинама током прошле седмице, саопштила је Јапанска метеоролошка агенција.

Агенција је издала упозорења на јаку кишу и вјетар у многим дијеловима јужног и западног Јапана, што је навело произвођаче аутомобила, укључујући "Тојоту" да обуставе рад у неким фабрикама.

Премијер Фумио Кишида отказао је долазак на свечаности поводом данашњег обиљежавања 88 година од када су САД бациле атомску бомбу на Нагасаки.

У Нагасакију, тада граду са 260.000 становника, убијено је најмање 74.000 људи.
Три дана прије, Американци су атомску бомбу бацили и на Хирошиму. Од зрачења изазваног тим атомским нападима жртве су деценијама умирале

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана