Тајани о Берлусконију: Има разлога за оптимизам

Танјуг
Тајани о Берлусконију: Има разлога за оптимизам

РИМ - Италијански министар спољних послова Антонио Тајани потврдио је данас да је са доктором бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија разговарао о његовом здравственом стању и да му је рекао да има разлога за оптимизам.

"Ово нам даје разлога да будемо оптимисти. Берлускони је лав и такође је физички јак. Желимо да будемо оптимисти. У Форца Италији сви радимо и пратимо ток болести са пријатељством и љубављу. Надам се да ће моћи да се опорави што је прије могуће", рекао је Тајани који је дугогодишњи Берлусконијев сарадник и пријатељ, преноси Ројтерс.

Берлусконијева странка Форца Италија саопштила је да су високи страначки званичници  разговарали са Берлусконијем, као и премијерка Ђорђа Мелони и министар инфраструктуре и лидер Лиге Матео Салвини.

"То је био најбољи телефонски позив који сам могао да примим", рекао је Салвини.

Бивши италијански премијер изјавио је данас да му је тешко, али да ће поново успјети.

Берлускони већ неко вријеме пати од облика хроничне леукемије и још увек је хоспитализован у болници Сан Рафаеле у Милану ради лијечења упале плућа која последица патологије.

"Успјећу и овог пута, увијек сам успјевао да се опоравим чак и у тешким и деликатним ситуацијама", рекао је Берлускони он директору Ил Ђорнале, током телефонског разговора, преноси Анса.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана