Свјетски медији пренијели вијест о пуцњави у основној школи у Београду

Танјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД - Готово сви велики свјетски медији пренијели су данас вијест да је у основној школи "Владислав Рибникар" у Београду убијено осам ученика и чувар школе, а рањено шест ученика и наставница.

Ројтерс преноси изјаву оца једне од ученица, који је рекао да је она успјела да побјегне из учионице када је пуцњава почела и наводи да је полиција саопштила да је ученик седмог разреда који је пуцао ухапшен. 

Британска агенција наводи да су масовне пуцњаве у Србији ријетке и да су закони о оружју веома строги.  

И АП је пренио вијест о пуцњави у београдској основној школи, наводећи да је полиција идентификовала нападача као К. К, који је пуцао из очевог пиштоља 

Америчка агенција је пренијела изјаву ученице, коју је идентификовала као Е.М, која је описала осумњиченог ка "мирном дјечаку", који је "лијепо изгледао".

И АП наводи да су, за разлику од САД, масовне пуцњаве у Србији  и у региону Балкана ријетке.

Руска агенција ТАСС такође је пренијела вијест о пуцњави, наводећи, позивајући се на београдске медије, да је можда ученик седмог разреда који је пуцао био под утицајем наркотика.      

Вијест о пуцњави у Основној школи  "Владислав Рибникар" у Београду пренијели су и Блумберг,  ЦНН и "Њујорк тајмс".              

И италијанска агенција Анса јавила је да је ученик у Београду јутрос испалио неколико хитаца у својој основној школи, усмртивши осморо другова из разреда и чувара школе.

Скај Њуз је пренио да је ученик седмог разреда употријебио очев пиштољ у пуцњави на своје другове у Основној школи "Владислав Рибникар", наводећи да су престрављени родитељи дошли у школу покушавајући да пронађу своју дјецу.  

Пренио је и изјаву ученице из разреда у који иде осумњичени нападач и казала да је он повучен дјечак, да је лијепо изгледао, имао добре оцјене, али да нису знали пуно о њему.

"Није био тако отворен према свима. Дефинитивно нисам очекивала да ће се ово догодити", истакла је она.

БиБиСи је из минута у минут јављао о пуцњави која се јутрос догодила Њемачки медији су, такође, пренијели вијест о убиству осморо дјеце и чувара школе.

 

Дојче веле је навео да полицијске снаге интензивно раде на расвјетљавању свих чињеница и околности које су довеле до  трагедије.

"Крвопролиће у Београду: у школи у главном граду Србије дјечак од 14 година пуцао је јутрос из ватреног оружја", јавио је лист "Билд". 

Вијест су пренијели и њемачки лист "Рајнфалц", као и "Штутгартер нахрихтен".

ФАЗ је јавио да је да је ученик седмог разреда вјероватно добио пиштољ од свог оца, да је мотив непознат, као и да су га другови из разреда описали као узорног ђака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана