Свједок напада у Сиднеју: Гледао сам како ножем убада мајку и бебу

ГС
Свједок напада у Сиднеју: Гледао сам како ножем убада мајку и бебу

СИДНЕЈ - Седморо људи је изгубило живот у крвавом нападу у тржном центру "Вестфилд Бондај Џанкшн" на истоку Сиднеја, када је нападач ножем кренуо да напада посјетиоце. Међу жртвама је био и нападач, који је упуцан од стране полицајке након што није послушао њено наређење да баци оружје.

Јохан Франсоа Филип, менаџер продавнице која продаје путне торбе, био је свједок напада. Он је описао тренутак када је нападач избо жену усред гужве испред његове радње. Након што је избо двојицу чувара, нападач је потрчао ка другој радњи гдје је напао жену са бебом. Филип је свједочио како су људи бјежали из тржног центра и како је Хитна помоћ пружала помоћ повријеђенима.

"Док сам откључавао врата, нападач је пришао жени иза леђа и скочио на њу ножем. Брзо смо је увукли унутра и закључали врата. Он је устао и схватили смо да је управо избо два чувара" рекао је Филип.

Наставио је:

"Онда је претрчао у други дио продавнице, и избо жену. То се десило испред мене. Из нашег дијела продавнице имамо поглед на улицу. Видјели смо људе како бјеже из тржног центра, а касније и долазак Хитне помоћи. Полиција је помогла људима. На крају сам избројао четири тела на земљи, видио сам и како носе повријеђену бебу" додао је он.

Према изјави свједока, припадница полиције је храбро стала пред нападача и наредила му да баци нож. Када нападач није послушао наредбу, полицајка је испалила хитац директно у његове груди, након чега је нападач преминуо.

Напад ножем у тржном центру "Вестфилд Бондај Џанкшн" шокирао је становнике Сиднеја и изазвао страх и тугу. Ова трагедија ће оставити дубок траг у заједници, а истражитељи ће наставити да трагају за мотивима и околностима које су довеле до овог крвавог напада, преноси "Аваз".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана