Свједочио Трампов бивши адвокат: Платио сам Сторми Данијелс 130.000 за ћутање

Танјуг
Свједочио Трампов бивши адвокат: Платио сам Сторми Данијелс 130.000 за ћутање

ЊУЈОРК - Бивши адвокат Доналда Трампа Мајкл Коен изјавио је данас да је по наредби бившег предсједника уплатио 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс током предсједничких избора 2016. у замјену за њено ћутање о наводном емотивном сусрету са Трампом.

Он је то изјавио у понедјељак током свједочења против Трампа у оквиру суђења републиканском кандидату за фалсификовање пословне евиденције ради прикривања исплате Данијелс.

Коен је навео да је након постизања договора о суми од 130.000 долара са правним тимом Сторми Данијелс покушао да развуче процес до краја предсједничких извора 2016. године, што је навело звијезду одраслих филмова да накратко одустане од преговора. Дан прије него што је Коен послао новац, обавио је два позива са Трампом ујутру у којима је договорено да ће адвокат отворити предузеће преко ког ће послати новац Данијелс, преноси CNN.

Коен је описао како је лагао на својим банковним изводима, рекавши да се ''Essential Consultants LLC'' користи за консалтинг у вези са некретнинама.

Против њега су због ових лажи подигнуте федералне оптужбе 2018. године. Касније је договорено да ће Коену назад бити исплаћено 420.000 долара због федералног пореза, а надокнада за Данијелс је наводно сакривена у пословним документима Трамп организације као исплата за правну услугу.

Бивши адвокат Доналда Трампа свједочио је да је имао договор са Дејвидом Пекером, издавачем таблоида Нешнал инквајерер да подржи Трампову предсједничку кандидатуру, као и да сузбија све негативне приче.

Он наводи да је сазнао да Данијелс продаје своју причу у кључном тренутку за Трампову предсједничку кампању, након што је објављен аудио-снимак са снимања ТВ програма “Acceaa Hollywood ” у коме се Трамп хвали како може да додирује жене гдје жели, односно “хвата за гениталије”, зато што је позната личност.

Мајкл Коен је такође свједочио да је Трамп био ''бијесан'' због могућности да прича избије у јавност због кампање, а не због угледа породице, као што тврди његов правни тим.

-Рекао ми је - ово је катастрофа, потпуна катастрофа. Жене ће ме мрзити. Мушкарци мисле да је то кул, али ово ће бити катастрофа за моју кампању - свједочио је Коен на суђењу бившем предсједнику у кривичном суду државе Њујорк на Менхетну.

Додао је да је Трамп том приликом рекао да после избора неће бити битно да ли је јавност упозната са тврдњама порно глумице.

Коен је такође свједочио да је Трамп био упознат с чињеницом да је Пекер ''закопао'' причу о афери с бившом Плејбој манекенком Карен Мекдугал.

Пекер је у свом свједочењу пред судом на Менхетну потврдио да је спријечио објављивање те приче. Како наводи CNN, очекује се да ће Трампов адвокат Тод Бланш данас покушати да уништи Коенов кредибилитет код пороте током унакрсног испитивања тако што ће га приказати као осуђеног кривоклетника који је више пута промијенио своју причу.

Трамп је оптужен за за фалсификовање пословне евиденције ради прикривања да је Сторми Данијелс платио 130.000 долара током предсједничких избора 2016. у замену за њено ћутање о њиховом наводном емотивном сусрету. Бивши предсједник негира оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана