Шведски навијачи неће носити одјећу у националним бојама на путовањима

Танјуг
Шведски навијачи неће носити одјећу у националним бојама на путовањима

СТОКХОЛМ - Навијачима шведских фудбалских клубова биће савјетовано да не носе одјећу у националним бојама када путују у иностранство на утакмице, најавио је шеф обезбјеђења Фудбалског савеза Шведске Мартин Фредман, преноси АП.

Двојица навијача Шведске убијена су прексиноћ у Бриселу уочи меча против Белгије у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.Терористичка Исламска држава преузела је одговорност за напад.

АП подсјећа да је најмање један убијени навијач носио дрес репрезентације Шведске.

Двојица навијача изашла су из таксија у близини стадиона Краљ Бодуен на коме се играла утакмица, затим су побјегли у зграду прије него што их је убио нападач поријеклом из Туниса. 

Утакмица између Белгије и Шведске прекинута је након тога послије првог полувремена при резултату 1:1. 

Шведски репрезентативци су се вратили у своје клубове из Брисела. Мартин Фредман је рекао да ће навијачима који буду путовали у иностранство бити савјетовано да не носе одећу у бојама шведске заставе.

-Ово је случај да је починилац циљао шведске држављане па би било за осуду не препоручити да би требало да избјегавамо одјећу у шведским бојама када идемо на овакву врсту путовања - истакао је Фредман и додао да није добио такав савјет од белгијских власти прије утакмице у понедељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана