Шведска војска: Руски авион накратко нарушио ваздушни простор Шведске

Танјуг
Шведска војска: Руски авион накратко нарушио ваздушни простор Шведске

СТОКХОЛМ - Руски војни авион нарушио је накратко ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд у петак и пресрели су га шведски борбени авиони, саопштила је данас шведска војска.

У саопштењу се наводи да је руски војни авион СУ-24 у петак прво упозорен да је ушао у шведски ваздушни простор, али да није одговорио након чега су га пресрела два шведска ловца "грипен".

-Руске акције нису прихватљиве и представљају кршење нашег територијалног интегритета - рекао је начелник шведског ваздухопловства Јонас Викман, пренео је Ројтерс.

Финска гранична стража саопштила је у петак да сумња да су четири руска војна авиона у понедјељак нарушила њен ваздушни простор.

Финско Министарство одбране претходно је у понедјељак саопштило да сумња да је руски војни авион тога дана на око два минута нарушио ваздушни простор Финске.

-'Како истрага напредује, постало је очигледно да постоји разлог да се сумња да су још три авиона нарушила (фински ваздушни простор) - саопштила је данас гранична полиција.

У саопштењу се наводи да постоји могућност да је реч о два бомбардера и два борбена авиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана