Швајцарски климатски активисти се залијепили за аутопут у Готардском тунелу

Танјуг
Швајцарски климатски активисти се залијепили за аутопут у Готардском тунелу

БЕРН - Активисти који се боре против климатских промјена данас су зауставили саобраћај на главној рути подно Швајцарских Алпа, протестујући и захтјевајући да се предузму хитни кораци против глобалног загријавања.

Демонстранти, припадници групе ''Обновимо Швајцарску'', залијепили су се за површину аутопута око сјеверног улаза у Готардски тунел, који, са дужином од 17 километара, представља један од главних путева који повезују Швајцарску са Италијом и представља такозвано уско грло за путнике који путују из сјевернијих дијелова Европе ка југу, преноси Ројтерс.

Полиција је након 30 минута са аутопута уклонила седморо демонстраната који су држали велики транспарент на којем је писало ''обновите'' и они су ухапшени.

Из полиције је саопштено да је саобраћај нормализован, упркос томе што је лепљење демонстраната за аутопут изазвало километарске колоне.

''Покрет 'Обновимо Швајцарску' вратио се на улице. Ово је апел нашим суграђанима. Затражимо заједно да швајцарска влада коначно прогласи ванредно стање због климатских промена'', објављено је данас на Твитер налогу групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана