Супруга шпанског премијера пред судом у случају корупције

Танјуг
Супруга шпанског премијера пред судом у случају корупције

МАДРИД - Супруга шпанског премијера Педра Санчеза, Бегоња Гомез, данас је изашла пред мадридски суд како би свједочила у случају који се води против ње због наводне корупције и трговине утицајем.

Данашње саслушање је дио прелиминарне истраге о томе да ли је Гомез користила свој положај као супруге премијера да утиче на своје пословање, саопштио је суд пре саслушања.

Након мање од 45 минута од почетка саслушања, судија Хуан Карлос Пеинадо је одбацио изјаву и заказао ново рочиште за 19. јул, на којем ће Гомез свједочити поново, преноси Паис.

Шпански суд у априлу је покренуо прелиминарну истрагу о томе да ли је Гомез починила кривично дјело трговине утицајем и корупцију током обављања свог приватног посла.

Суд није изнио више детаља пошто је случај запечаћен и прелиминаран, само је навео да је услиједио након жалбе групе за борбу против корупције “Чисте руке”, чији лидер има везе са крајњом десницом, пренио је Ројтерс.

Група је навела да је Гомез искористила свој утицај као супруга премијера да би наводно обезбиједила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила.

Након што су први пут објављене оптужбе, Санчез је разматрао да поднесе оставку на своју функцију, али је после неколико дана саопштио да ће задржати своју функцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана