Супруг копилоткиње палог авиона погинуо у авио-несрећи 2006.

Танјуг
Супруг копилоткиње палог авиона погинуо у авио-несрећи 2006.

КАТМАНДУ - Копилоткиња срушеног непалског авиона, Анџу Кативада, изгубила је супруга такође у авионској несрећи која се догодила 2006. године, преноси БиБиСи.

Она је била копилот у авиону "Јети ерлајнса" типа АТР-72 који се срушио у недељу код града Покара у Непалу, неколико минута прије слетања.

Вјерује се да су у овој несрећи погинули сви од 72 путника и чланова посаде, након што је 70 тијела пронађено, а спасиоци трагају за још две особе које се воде као нестале. 

Њен супруг Дипак Покрел је такође погинуо као копилот авиона "Јети ерлајнса" 2006. године, а управо се због њега и она одлучила за каријеру у авијацији, наводи БиБиСи.

"Била је одлучна жена која се борила за своје снове, као и за испуњење снова свог супруга", рекао је један од чланова њене породице.

Дипак је био у кокпиту малог авиона који је летио за град Јумлу на западу Непала, када се срушио и изгорио у јуну 2006. године, а тада је погинуло девет путника у летјелици. 

Још није познато шта је изазвало недељну авионску несрећу у Непалу, најтежу за последњих 30 година, која  је покренула расправе о безбједности авиосаобраћаја у земљи, јер су стотине људи погинуле у протеклим деценијама. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана