Сунак примио извjештај о недоличном понашању свог замjеника Раба

Танјуг
Сунак примио извjештај о недоличном понашању свог замjеника Раба

ЛОНДОН - Британски премијер Риши Сунак примио је данас независни извјештај о оптужбама за малтретирање против свог замјеника Доминика Раба и разматра како ће на њега одговорити, саопштено је данас из Суанковог кабинета.

Како наводи Ројтерс, у случају да због тих оптужби Раб напусти функцију замјеника премијера, то би био трећи пут да особа на високом положају напусти функцију због недоличног понашања откако је Сунак постао премијер, што би значајно нашкодило његовим настојањима да увећа рејтинг Конзервативне странке до избора следеће године.

Ревизију која је стигла Сунаку, затражио је сам Раб у новембру, након формалних притужби владиних званичника на његово понашање, а Сунак именовао адвоката Адама Толија да води независну истрагу.

Раб је тада истакао да ће поднијети оставку ако оптужбе буду потврђене. Портпарол Даунинг Стрита 10 је рекао да Сунак намерава да свој одговор објави што је прије могуће, али није рекао да ли ће то бити данас.

Раб, који поред функције потпредсједника владе и министар правде, рекао је да је уверен да се све вријеме понашао професионално, док је Сунак у почетку бранио свог замјеника, рекавши да не верује у наводе да је Раб малтретирао особље.

Сунак је обећао, након што је постао премијер прошле године, да ће створити владу ''интегритета, професионализма и одговорности'' након мандата Бориса Џонсона који је био оптерећен скандалима, као и хаотичне економске политике која је срушила Лиз Трус мање од два месеца након што је постала премијерка, преноси агенција.

Још један високи министар, Гевин Вилијамсон, био је приморан да поднесе оставку након оптужби за малтретирање у новембру прошле године. Сунак је у јануару сменио председника Конзервативне странке Надима Захавија након што је утврђено да је прекршио министарски кодекс транспарентности у вези са пореским пословима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана