Сумња се да је он био вођа напада у Москви: Ово је други ухапшени терориста (ВИДЕО)

ГС
Сумња се да је он био вођа напада у Москви: Ово је други ухапшени терориста (ВИДЕО)

Маргита Симоњан, новинарка руске државне телевизије и главна уредница РТ, позната као Путинова пропагандисткиња објавила је снимке ухапшених осумњичених за терористички напад у Москви за које није утврђено да ли су аутентичне.

Она тврди да су на њима терористи који су синоћ извршили масакр у московској концертној дворани.

Симоњан је након снимка гдје један од ухапшених каже “да је убијао за новац”, објавила још један снимак на ком се види други ухапшени терориста.

Она је на Твитеру написала да је он “вођа терориста”.

Он је на снимку рекао је да је понуду да убија људе добио “преко Телеграма од Абдуле”, којег је затим и лично упознао прије 10 до 12 дана, како је рекао. Након што су му припадници безбједносних снага показали слику Абдула, терориста је потврдио да је то он.

One of the individuals detained on suspicion of involvement in the terrorist attack at Crocus admitted to arriving from Turkey on March 4th.

He further revealed that he had been offered half a million rubles ($5.400) to carry out acts of violence. pic.twitter.com/UGhluzOJ4j

— Russian Market (@runews) March 23, 2024

Шта је виђено на првог снимку

На првом снимку, један од осумњичених који су извели терористички напад у Москви, рекао је данас да је то учинио због новца, објавио је телевизијски канал Росија-24.

Човјек, који је говорио руски са јаким акцентом, рекао је да је “слушао проповједника” на интернету, након чега га је контактирао “његов помоћник”, преноси Блиц.

– Он (проповједников помоћник) ми је писао прије мјесец дана и дао понуду. Пристао сам. Понудио ми је да убијам за новац – рекао је осумњичени терориста, наводи агенција Интерфакс.

Одговарајући на питање кога тачно треба да убије, одговорио је да му је речено да “убија све редом, без разлике”.

 

У терористичком нападу који се синоћ десио у Москви у концертној дворани “Крокус сити хол” убијено је најмање 143 људи, док је 140 рањено, саопштио је Истражни комитет Русије. Узрок смрти углавном су прострелне ране, али су многи умрли од опекотина и тровања димом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Открио о којем се износу ради: Терориста из Москве признао да је убијао за новац (ФОТО, ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана